• darkblurbg

Ballet

In de lessen van 3-4 jarigen wordt spelenderwijs gewerkt aan de ballettechniek. Vanaf 5 jaar duren de lessen een uur en leren de kinderen al meer echte balletpassen.

In de balletlessen wordt gewerkt aan:

  • Muzikaliteit
  • Houding
  • Expressie en creativiteit
  • Ballettechniek
  • Flexibiliteit
  • Bewustzijn van jezelf, elkaar en de ruimte

 

Dansmix

Dansmix is perfect voor kinderen die houden van energiek bewegen en dansen. Het is een mix van Streetdance en Jazz waarbij je de leukste moves leert op de hits van het moment. De belangrijkste basis danspassen komen langs en je leert hoe je met je eigen moves zelf dans kan maken. We werken aan coördinatie, muzikaliteit en creativiteit.


Hiphop

Hiphop is eind jaren ’60, begin jaren ’70 ontstaan in de Bronx in New York. Een DJ organiseerde straatfeesten om jongeren van het geweld af te houden.
Hiphop dans is sterk verbonden met de muziekstijl hiphop. De beats worden vertaald in bounces en breaks in het lichaam.

Bij hiphop zijn kracht, muzikaliteit, creativiteit en expressie belangrijk.
In deze les leer je zowel de old school bewegingen als de moves van dit moment.

Hou je niet van sierlijk en precies? Maar wel van rauw, stoer en energiek? Dan is hiphop wat voor jou!


Jazz       

Jazzdans, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet.  Deze dansstijl is gebaseerd op popmuziek zoals jazz, rock en hiphop.

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Typerend zijn swingende ritmes, geïsoleerde en verrassende bewegingen vaak dicht bij de grond.

De jazzles wordt opgebouwd met een opwarming, technische oefeningen op de plek, verplaatsingen, sprongen, draaien en wordt altijd afgesloten met een spetterende choreografie en cooling down.
Gedurende het seizoen komen verschillende jazzstijlen voorbij zoals bijvoorbeeld Afro jazz, Show of Modern jazz.


Streetdance

De naam zegt het al, streetdance is ontstaan op de straat, het als hiphop. Door de jaren heen is de naam streetdance meer gebruikt om de stijl te omschrijven die ligt tussen hiphop en jazz.
In deze les werk je aan stoere hiphop moves en aan je jazz danstechniek.
Je kan dus alle kanten op!