• darkblurbg

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de meest technische dansstijl, de basis van alle andere dansvormen. Bij ballet werk je met name aan je houding, lichaamsbewustzijn, coördinatie en flexibiliteit.

Een balletles wordt opgebouwd met een opwarming, technische oefeningen aan de barre, in het midden. Daarna gaan wij verplaatsen met draaien en sprongen en sluiten wij af met een danscombinatie en cooling down.

Bij de klassieke les hoort klassieke muziek. Wij dansen op klassiekers uit Het Zwanenmeer en De Notenkraker maar wisselen dit ook af met meer hedendaagse componisten zoals Yann Tierssen of Joep Beving bijvoorbeeld.

De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis en training voor iedere danser, waar je sterker en leniger van wordt.

Jazz       

Jazzdans, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet.  Deze dansstijl is gebaseerd op popmuziek zoals jazz, rock en hiphop.

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Typerend zijn swingende ritmes, geïsoleerde en verrassende bewegingen vaak dicht bij de grond.

De jazzles wordt opgebouwd met een opwarming, technische oefeningen op de plek, verplaatsingen, sprongen, draaien en wordt altijd afgesloten met een spetterende choreografie en cooling down.
Gedurende het seizoen komen verschillende jazzstijlen voorbij zoals bijvoorbeeld Afro jazz, Show of Modernjazz.


Modern

Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op Klassiek Ballet. Bij Ballet draait het meer om preciezie en wil je als het ware zweven boven  de vloer. Bij moderne dans gaan wij uit van meer natuurlijke bewegingsaspecten zoals rollen, springen, lopen en vallen.
Zwaartekracht, gewicht en ademhaling vormen de basis van moderne dans. Hierdoor ontstaat de flow die hoort bij moderne dans.

Verschillende moderne dansstijlen komen langs, evenals verschillende muziekstijlen.
De les wordt opgebouwd met een inswinger staand of op de grond als opwarming, gevolgd door technische oefeningen op de plek. Daarna gaan wij verplaatsen, springen en draaien en wij sluiten af met een heerlijke danscombinatie en coolingdown.

Klassiek Modern

In Klassiek-Modern combineren we de klassieke ballettechniek, de basis van alle dansvormen, met meer vloeiende moderne dans.
De klassiek oefeningen afwissend aan de barre en op de vloer bereiden je voor op de danscombinaties later in de les. Bij klassiek ballet werken we aan een goede houding, coördinatie en kracht. Bij modern combineren we ademhaling en beweging. Het gaat om loslaten en dansen vanuit natuurlijke bewegingen zoals lopen, rollen, springen en vallen. 
Naast de technische scholing van het lichaam is het heerlijk om jezelf uit te drukken in deze dansvorm. 

De muziek keuze kan heel divers zijn. 

Show 

Showdans is wat je kent uit films, shows, musicals en videoclips. Deze dansstijl is gericht op presentatie.
In deze les leer je sexy, strak en zelfverzekerd bewegen. Je voelt je op en top vrouw in de show les.

Na een intensieve warming up, wordt er gewerkt aan wat techniek, verplaatsing, buik spieren, stretches en de nadruk ligt op het leren van de choreo.
Er wordt afgesloten met een coolingdown om weer op adem te komen en je spieren te beschermen tegen blessures.