• darkblurbg

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de meest technische dansstijl, de basis van alle andere dansvormen. Bij ballet werk je met naam aan je houding, lichaamsbewustzijn, coördinatie en flexibiliteit.

De balletles starten wij met een opwarming en technische oefeningen aan de barre. 
Daarna gaan wij verplaatsen met draaien en springen en sluiten wij af met een danscombinatie en cooling down.

Bij de klassieke les hoort klassieke muziek. Wij dansen op klassiekers uit Het Zwanenmeer en De Notenkraker maar wisselen dit ook af met meer hedendaagse componisten zoals Yann Tierssen van Joep Beving bijvoorbeeld.

De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis en training voor iedere danser, waar je sterker en leniger van wordt.

Modern jazz       

Jazzdans, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet. Deze dansstijl is gebaseerd op popmuziek zoals jazz, rock en hiphop.

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Typerend zijn swingende ritmes, geïsoleerde en verrassende bewegingen vaak dicht bij de grond. Doordat we jazz in deze les mixen met modern worden er ook veel vloeiende bewegingen gebruikt. 

De modernjazzles wordt opgebouwd met een opwarming, technische oefeningen op de plek, verplaatsingen, sprongen, draaien en wordt altijd afgesloten met een spetterende choreografie en cooling down.
Gedurende het seizoen wisselen we af met choreo's die de ene keer meer naar show neigen de andere keer meer naar modern. 


Modern

Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op Klassiek Ballet. Bij moderne dans gaan wij uit van meer natuurlijke bewegingsaspecten zoals rollen, springen, lopen en vallen.
Zwaartekracht, gewicht en ademhaling vormen de basis van moderne dans. Hierdoor ontstaat de flow die hoort bij moderne dans.

Verschillende moderne dansstijlen komen langs, evenals verschillende muziekstijlen.
De les wordt opgebouwd met een inswinger staand of op de grond als opwarming, gevolgd door technische oefeningen op de plek. Daarna gaan wij verplaatsen, springen en draaien en wij sluiten af met een heerlijke danscombinatie en cooling down.

In de les van Mika ligt de nadruk meer op de choreo. 
Amber bouwt haar lessen meer op met techniek voor zij aan de choreo gaat werken.

Klassiek Modern

In deze les combineren wij de klassieke ballettechniek, de basis van alle dansvormen, met moderne dans.

De les wordt opgebouwd met een moderne inswinger gevolgd door klassieke balletoefeningen aan de barre. Daarna volgt een moderne verplaatsing, sprongen, rondje buikspieren en stretch. De les wordt afgesloten met een heerlijke moderne danscombinatie en cooling down. 

Aan de barre werk je aan je danstechniek, een goede houding, coördinatie en kracht. In de moderne oefeningen combineren wij ademhaling en beweging waardoor er een vloeiende bewegingsstijl ontstaat en flow. 
De combinatie zorgt ervoor dat je in deze les zowel kan werken aan je techniek en lichaamsbewustzijn als expressie en dansplezier. 

Muziek vormt een belangrijke basis in deze les. Het kan vrij divers zijn. 

Productiegroep

De productiegroep bestaat uit ervaren dansers die het leuk vinden om naast hun techniek lessen bezig te zijn in het creatieve proces. De focus in deze les ligt op het maken van stukken. 
Deze groep treedt regelmatig op. 

De dansers hebben veelal een klassieke achtergrond. Onze enthousiaste docent Anneloes van Schuppen is meer van de moderne dans. Zo ontstaat er ook in deze les een mix van Klassiek en Modern.