• darkblurbg

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de meest technische dansstijl, de basis van alle andere dansvormen. Bij ballet werk je met naam aan je houding, lichaamsbewustzijn, coördinatie en flexibiliteit.

Een balletles wordt midden met een circulaire, technische oefeningen. Daarna gaan wij verplaatsen met draaien en springen en sluiten wij af met een danscombinatie en cooling down.

Bij de klassieke les hoort klassieke muziek. Wij dansen op klassiekers uit Het Zwanenmeer en De Notenkraker maar wisselen dit ook af met meer hedendaagse componisten zoals Yann Tierssen van Joep Beving bijvoorbeeld.

De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis en training voor iedere danser, waar je sterker en leniger van wordt.

Moderne jazz       

Jazzdans, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet. Deze dansstijl is gebaseerd op popmuziek zoals jazz, rock en hiphop.

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Typerend zijn swingende ritmes, geïsoleerde en verrassende bewegingen vaak dicht bij de grond. Doordat we jazz in deze les mixen met modern worden er ook veel vloeiende bewegingen gebruikt. 

De modernjazzles wordt opgebouwd met een opwarming, technische oefeningen op de plek, verplaatsingen, sprongen, draaien en wordt altijd afgesloten met een spetterende choreografie en cooling down.
Gedurende het seizoen wisselen we af met choreo's die de ene keer meer naar show neigen de andere keer meer naar modern. 


Modern

Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op Klassiek Ballet. Bij moderne dans gaan wij uit van meer natuurlijke bewegingsaspecten zoals rollen, springen, lopen en vallen.
Zwaartekracht, gewicht en ademhaling vormen de basis van moderne dans. Hierdoor ontstaat de flow die hoort bij moderne dans.

Verschillende moderne dansstijlen komen langs, evenals verschillende muziekstijlen.
De les wordt opgebouwd met een inswinger staand of op de grond als opwarming, gevolgd door technische oefeningen op de plek. Daarna gaan wij verplaatsen, springen en draaien en wij sluiten af met een heerlijke danscombinatie en cooling down.

In de les van Mika ligt de nadruk meer op de choreo. 
Amber bouwt haar lessen meer op met techniek voor zij aan de choreo gaat werken.

Klassiek Modern

In Klassiek-Modern combineren we de klassieke ballettechniek, de basis van alle dansvormen, met meer moderne dans.
De klassieke oefeningen afwissend aan de barre en op de vloer bereiden je voor op de danscombinaties later in de les. Bij klassiek ballet we aan een goede houding, coördinatie en kracht. Bij moderne combinaties we ademhaling en beweging. Het gaat om gaan en dansen vanuit natuurlijke bewegingen zoals lopen, rollen, springen en vallen. 
Naast de technische scholing van het lichaam is het heerlijk om jezelf uit te drukken in deze dansvorm. 

De muziek keuze kan heel divers zijn.