• darkblurbg

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de meest technische dansstijl, de basis van alle andere dansvormen. Bij ballet werk je met naam aan je houding, lichaamsbewustzijn, coördinatie en flexibiliteit.

De balletles starten wij met een opwarming en technische oefeningen aan de barre. 
Daarna gaan wij verplaatsen met draaien en springen en sluiten wij af met een danscombinatie en cooling down.

Bij de klassieke les hoort klassieke muziek. Wij dansen op klassiekers uit Het Zwanenmeer en De Notenkraker maar wisselen dit ook af met meer hedendaagse componisten zoals Yann Tierssen van Joep Beving bijvoorbeeld.

De klassieke ballettechniek is een uitstekende basis en training voor iedere danser, waar je sterker en leniger van wordt.

Modern

Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op Klassiek Ballet. Bij moderne dans gaan wij uit van meer natuurlijke bewegingsaspecten zoals rollen, springen, lopen en vallen.
Zwaartekracht, gewicht en ademhaling vormen de basis van moderne dans. Hierdoor ontstaat de flow die hoort bij moderne dans.

Verschillende moderne dansstijlen komen langs, evenals verschillende muziekstijlen.
De les wordt opgebouwd met een inswinger staand of op de grond als opwarming, gevolgd door technische oefeningen op de plek. Daarna gaan wij verplaatsen, springen en draaien en wij sluiten af met een heerlijke danscombinatie en cooling down.

Modern - Amber

In de moderne lessen van Amber op woensdag vind je ook invloeden van jazz en ballet terug. 
Amber houdt ervan om in lange sierlijke lijnen te dansen. Als contrast gebruikt zij adem en accenten in haar bewegingen waardoor er een dynamische dans ontstaat.  

De les wordt opgebouwd met een moderne inswinger, buikspieren en stretch, gevolgd door technische oefeningen aan de barre of in het midden. Daarna volgt een verplaatsing en sprongen, om af te sluiten met een danscombinatie en cooling down. 

In deze les werken wij aan danstechniek, een goede houding, coördinatie en kracht. In de moderne oefeningen combineren wij ademhaling en beweging waardoor er een vloeiende bewegingsstijl ontstaat en flow. 
De combinatie zorgt ervoor dat je in deze les zowel kan werken aan je techniek en lichaamsbewustzijn als expressie en dansplezier. 

Muziek vormt een belangrijke basis in deze les, die kan heel divers zijn. 

Modern - Eva

De stijl van Eva is een losse moderne stijl, met floorwork en een vleugje acrobatiek. Eva houdt er ook van om in choreo's af te wisselen in stijl. 
Waar je bij Amber werkt aan het maken van lange lijnen, gaat het bij Eva meer om het loslaten van spanning in het lichaam. 

Eva is een docent met een grote passie voor dans, die zij met veel enthousiasme overbrengt. 

 

Modern - Anneloes

Deze groep die op vrijdagavond les heeft bestaat uit ervaren dansers die het leuk vinden om naast de techniek bezig te zijn met het creatieve proces. De focus in deze les ligt op het maken van stukken. Deze groep treedt regelmatig op. 

De dansers hebben veelal een klassieke achtergrond. Onze enthousiaste en creatieve docent Anneloes van Schuppen is thuis in de moderne dans en haalt haar inspiratie uit beeld, gevoel en de natuur. Zowel de dansers als Anneloes leveren dansmateriaal voor de choreografieën.